От къде да започна обучението си?

+1 глас
555 прегледа
попитан 2019 януари 10 от Edwinbg (130 точки)
Здравейте. На няколко пъти започвам да се обучавам самостоятелно в front end областта, но при всеки опит завършвам с отказ. Харесва ми, отдава ми се, но проблема ми е, че нямам ясен план за това от къде започвам, колко задълбочавам и кога приключвам примерно с HTML- а.
Прекалено практичен човек съм, ако имам черно на бяло план, стъпка по стъка - нищо не може да ме спре. Но тъй като се обучавам сам, такъв план липсва.
Иска ми се някой минал по този път да ми даде тези отпорни точки, които са ми така нужни в момента. Иначе информацията си намирам в интернет. Надявам се да сте успели да разберете какво имам предвид. Благодаря ви.

2 отговори

0 гласа
отговорени 2019 януари 25 от geri (200 точки)
И на мен би ми било интересно подобно предложение за някакъв примерен план. Аз също не мога да се организирам и да започна да действам, ако нямам ясен план…
0 гласа
отговорени 2019 февруари 13 от rm (1,220 точки)
От личен опит ще кажа, че нещата се учат чрез обикновена хартиена книга. От нея не можеш да очакваш толкова да станеш добър или дори да научиш дори основното, но четейки нещо едностилно и подредено човек постепенно трупа мотивация да се занимава с това. Ако книгата не ти е интересна още в началото - сменяш я веднага с друга по темата.

След този начален книжен стадий преминаваш към етапа да създадеш нещо конкретно. Класически пример е да направиш форум система, но това е доста изтъркано. Може да измислиш нещо не особено тривиално над което практически да поработиш. Естествено където не знаеш ползваш Google. Понякога може да ти се наложи доста да ровиш, но например при по-популярните езици бързо ще се намериш при проблеми основно в синтаксиса.

Ако примерната разработка я осъществяваш с някой друг (който може също да е начинаещ като теб), тогава нещата по отношение на обучението ти ще вървят много по-добре.
...