Как да логвам от AWS ElasticBeanStalk приложение в достъпен лог? [IIS/.NET]

+5 гласа
105 прегледа
попитан 2016 май 9 от Nikoleta.V. (4,090 точки)

Опитвам се да използвам Amazon ElasticBeanStalk да хостне .NET приложението ми, но изглежда не мога правилно да достъпя или настроя лог файла на приложението. 

Използвам Nlog да логвам от приложението, но не знам как да достъпя лог файла. 

Нов съм в AWS ElasticBeanStalk, затова се надявам някой да ми помогне. 

1 отговор

0 гласа
отговорени 2016 май 10 от valeri.hristov (7,340 точки)

Има няколко възможности:

  1. Достъпваш лога чрез RDP- отваряш RDP терминал и сваляш или разглеждаш файла отдалечено
  2. Използваш лог сървър- Ние използваме graylog на различна инстанция и логваме(чрез log4net) на него. Това увеличава използването на логовете, тъй като можем да генерираме статистики, таблици и предупреждения ако нещо се обърка.
  3. Използване на възможностите за логване на CloudWatch- с това имахме проблеми да го подкараме. Трябва да го конфигурираш за инстанция, после в  .ebextensions файла и тн. и тн.

Започнахме с 1, после опитахме с 3. В крайна сметка избрахме 2,защото ни дава много предимства. Много сървъри за логване ползват локални услуги. Това е нещо, което трябва да се конфигурира правилно при всяко deploy-ване на приложението, което не е особено лесно. С текущата настройка с graylog просто се добавя едно нещо в web.config или app.config. И, поне за log4net, е много лесно да се използва и не сме променили 1 ред код, когато преминахме от 1 към 3. Настройване на graylog сървър е доста лесно и има AMI-та за него.

...