С какъв инструмент мога да извърша автоматично тестване на web сайт?

+7 гласа
2,157 прегледа
попитан 2016 май 14 от lera_13 (230 точки)
етикетиран отново 2016 май 14 от Mitko Vasilev
Здравейте,

Налага ми се да тествам сайт и бих искала да попитам с какъв инструмент мога да го направя това. Ако може да ми предложите нещо с максимално улеснен интерфейс, тъй като нямам никакъв опит и безплатно.

1 отговор

+5 гласа
отговорени 2016 май 14 от Daniel Ivanov (11,160 точки)
избран 2016 май 17 от Mitko Vasilev
 
Най-добър отговор

Здравей,

Не знам точно за какъв вид уеб тестване ти трябва tool, но ще ти изредя няколко, които ми идват наум и с по 2 думи за тях, които по принцип са сходни с улеснен интерфейс и са безплатни.

1.Първият е Helium (http://heliumhq.com/)

Туулче за тестване на уебсайтове. Не иска инсталиране и е удобен и лесен както за хора без опит, така и за професионалисти. На сайта имаш бутон download.

2.Вторият е Loadfocus (https://loadfocus.com/) - Това е cloud-based website stress test туул за сайтове, уеб app-ове и API-та. Мисля, че има и guide-ове и снимки как да се справиш.

3.Ghost Inspector (https://ghostinspector.com/) - Специализиран е в automated UI testing. Хората му дават много добри оценки и са много доволни от него. Има го като extension или addon към Chrome-а и е много удобен и лесен. Има много клипчета как се работи с него и т.н. Има free версия, така че всичко е ОК.

4.Equafy (https://www.equafy.com/) – Съпортват open source проекти, testing behind firewall и можеш да verify-ваш password protected страници. Пак е за уеб тестване и автоматични тестове

5.iMacros (http://imacros.net/overview/web-testing/) – Последния, но мисля че не е от най най-добрите (лично не съм работил с него) инструменти – има regression тестинг, може да тества AJAX уебсайтове, можеш да правиш таблици и графики и т.н. но със сигурност ще ти свърши работа.

 Пробвай някои от тях и сподели мнение дали са ти свършили работа :)

Ще ти дам и сайт, в който има много различни софтуери – както за тестване на app-ове, така и за браузъри и много други. Има лист с много програми, като отгоре над тях има графа за какво се използват – след имената, пък, имат description или описание с всичко за тях. Това най-вече са инструменти, които са много специализирани, и може да се окажат сложни.

http://www.softwareqatest.com/qatweb1.html

...