Здравей,
Казвам се Георги и съм част от екипа на СофтУни. Преди да стигна до тук, обаче, бях и студент в СофтУни и ще се радвам да отговоря на всичките ти въпроси относно обучението при нас.
Нека започна с написаното от теб: Да, ние не сме държавно акредитиран университет, но и не желаем да бъдем. Дипломи, обаче, биват издавани, както и сертификати за успех при всяко отделно обучение, които, казано просто, си тежат на мястото достатъчно. Но това не е важното за СофтУни.
Това, което може би те е привлекло е, че при нас няма ненужни дисциплини. Обучението се осъществява изцяло чрез "правене" - часове упражнения, разучаване на различни технологии, екипни проекти и възможно най-малко суха теория. След въвеждането на новия ни учебен план (който е вече в сила) се набляга още повече на практиката.
Вече са обособени и четири професионални направления (C# Web Dev, Java Web Dev, JavaScript Dev и PHP Dev), които бяха подбрани спрямо изискванията на работния пазар. Минавайки през обучението, ти можеш да избереш кое най-много те привлича и да се насочиш към него.
Това, което ни различава от други образователни инстанции е фактът, че не искаме от нашите студенти да преминат изпит по висша математика или да кандидатстват с нерелевантна оценка, а точно обратното - даваме шанс на всички да се сблъскат със света на програмирането и да положат своя входен изпит не по друг начин, а чрез прилагане на научените в СофтУни умения.
Другото, което ни отделя от всички ВУЗ-ове е, че предлагаме на успешните си студенти директна помощ за техния кариерен старт, като си партнираме с десетки фирми в бранша, които постоянно набират нов персонал.
Това, което привлече мен към СофтУни е общността - да, всички излизат с огромен набор от нови умения, но никой не е преминал през обучението без да направи много нови приятели (дори и аз, който го карах онлайн/задочно).
Бих се радвал да отговоря на всички въпроси, които имаш относно по-специфичните неща, свързани с учебната програма. Можеш да се свържеш директно със СофтУни на info@softuni.bg и ако желаеш да се свържеш с мен, просто ме спомени в мейла си.