Regression testing- няколко въпроса?

+6 гласа
1,682 прегледа
попитан 2016 май 25 от Testing-Quality (210 точки)
Какво е

1.Choose suites for regression testing
2.Resource planning
3.Automation of regression testing
4.When to stop regression testing

1 отговор

+2 гласа
отговорени 2016 май 27 от Daniel Ivanov (11,160 точки)
избран 2016 май 30 от Mitko Vasilev
 
Най-добър отговор

Привет,

Регресивното тестване е тестване, в което след ъпдейт с нови фийчъри или промяна по вече съществуващите, се проверяват дали старите работят така, както са работили преди.

1.Choose suites for regression testing – Буквален превод : да си избереш колекции за регресивно тестване.

Test suite – колекция от тест кейсове, които са предназначени да бъдат използвани за тестване на софтуерна програма и да покаже, че има някакви специфична група от „поведения”. Една такава колекция обикновено съдържа подробни инструкции или цел за всеки комплект от тест кейсове и информация за системата конфигурация да бъдат използвани по време на тестване. А какво е тест кейс виж тук:

С две думи искат да ти кажат, че трябва да си подбираш внимателно тест кейсовете или направо целите колекции от тях. Изборът им не е толкова тривиален, колкото може да ти се стори на пръв поглед. Очаква се, че когато се пишат нови и нови тест кейсове за Release – specific тестове (които са свързани с пускането на нова версия), ще са част от regression pack-а (тоест от регресивния пакет), които ще бъдат изпълнени след като е готов кода за следващата версия. И регресивния пакет ще става все по- и по-голям с всяка версия, и трябва да знаеш как да си организираш тест кейсовете, понеже в регресивното тестване се ползват старите, ще ги ползваш отново.

2.Resource planning – планиране на ресурсите. Това е общо казано и се състои от няколко неща:

Team sizing : трябва да се знае от колко човека един екип да бъде, за да може бързо и успешно да си свършат работата;

Team flexing : как и по какъв начин ще се прехвърлят тестовете м/у инженерите и как ще комуникират;

Do the right things :  От къде да се почне – с кои проекти / тест кейсове ( предното);

Business planning : планиране на бюджета и други бизнес неща;

Collaborate : как да си помагате и съвместно да си свършете работата.

И всички тези подточки са различни за различните проекти, просто няма как да ти кажа нещо по тези неща, те се мислят на място.

3.Automation of regression testing – Тук ти казват, че трябва след като направиш manual (ръчно) регресивно тестване, няма всеки път едни и същи тестове да ги правиш наново и трябва да ги автоматизираш, тоест да се пускат сами тестовете, понеже ще ти отнеме в пъти повече време, а efficiency-то (ефективността) са от огромно значение.

4.When to stop regression testing – Казват ти, че трябва да знаеш кога да спреш регресивното тестване. Обикновено имаш Entry & Exit Criteria – тоест какво постъпва за тестване и какви са очакванията и какво трябва със сигурност да работи, кое може да не е напълно излъскано и трябва да се постигнат. Трябва да се направи приоритет и  категоризация на тестовите кейсове и целта е критичните бъгове да се махнат – тези, които пречат на програмата да върши това, за което е създадена и да останат minor бъговете, които могат в по-късен етап да бъдат премахнати/ фикснати, като се цели всички постъпили тестове да минат успешно, разбира се.

коментиран 2016 май 30 от Binki.Danova. (1,410 точки)
Много полезна информация. Благодаря и аз :)
...