Колко C програмиста посещават dev.bg?

+6 гласа
183 прегледа
попитан 2016 май 28 от code (2,460 точки)
Питам въпроса, защото си правя свое проучване. Интересуват ме само хората, които примерно биха обмислили възможност да се явят на обява за работа в която има изискване за познаване на езика за програмиране C. Не питам просто за хора, които някъде са го учили и с това се е свършило...

1 отговор

+1 глас
отговорени 2016 май 28 от IvayloHristov (5,390 точки)

Здравей, 

за съжаление нямаме подобна статистика за сега. Сайта http://dev.bg и http://forum.dev.bg за месец Май до сега имат около 5000 потребители общо. Но колко от тях са програмисти на C нямаме представа. Което ми се иска след година да го поправим. Има начини да следим с cookies или отворена сесия, кой какво разглежда и кой колко време се задържа на дадена страница и като цяло от тези данни да преценяме дали потребителите са junior, senior, дали са програмисти или QA специалисти, дали са програмисти на C или програмисти на Java и тн. Виждал съм преди подобни системи и успяваха на базата на потребителските действия да преценят с някакъв висок процент вероятност кой потребител какъв е. Но това вероятно ще започнем да го пишем когато имаме поне  40 000 месечни потребители. Тогава този анализ ще ни е много полезен. Предполагам, че сайта ще достигне такива месечни посетители в рамките на година. Надявам се. 

Тогава ще предоставим вариант и за публикуване на обяви или съобщения или ще видим какво няма да е натрапчево, а ще бъде полезно. Искаме да избягаме от това някой да спами потребителите. 

Но като цяло, ако са ти нужни C програмисти можем да направим едно събитие. В предишен разговор си бяхме говорили, че най-подходящо за твоите нужди ще е да организираме събитие. Например ти може да имаш тема, която е много интересна на аудиторията от C програмисти. Тогава ти може да изнесеш лекция или да представиш нещо технологично, а ние от наша страна ще организираме събитието, ще напълним залата със заинтересовани хора и може да намерим някоя фирма да спонсорира след това да пием една биричка всички. Така след това ако намериш съмишленици ще е яко. 

Или разгледай съществуващите събития в dev.bg и може да си харесаш някое подходящо за нуждите ти: ИТ събития 

коментиран 2016 май 30 от code (2,460 точки)
Това, че такава статистика няма е ясно. Аз по-скоро очаквах, че тези които са C програмисти ще коментират тази тема.
...