Създаване на конкурентни ИТ портали с цел развитие?

+3 гласа
244 прегледа
попитан 2016 май 30 от rm (1,220 точки)
етикетиран отново 2016 юни 11 от rm

Считате ли, че от подобна идея има смисъл? Ясно е, че dev.bg има екип, който решава какво и как да се случва при развието на портала. Някои потребители, обаче, може да не са съгласни с определени решения и да не одобряват примерно липсата на определен вид функционалност. Понякога те просто не са прави, но понякога не е така.

Решението е следното. В този сайт да може да се предлагат идеи за ИТ потрали и последните да се правят. Ще има едно важно условие - нещата които са направени в единия портал без проблем ще могат да се копират и от другите ИТ потрали. Наистина идеята не е да се създава конкурентен продукт, а да се представят множество идеи за цялостно представяне на един ИТ портал и всички тези идеи да се комбинират за да се получи наистина един сериозен и широко подкрепен и известен ИТ портал.

2 отговори

+3 гласа
отговорени 2016 май 30 от IvayloHristov (5,390 точки)
избран 2016 юни 11 от rm
 
Най-добър отговор
Здравей,

Благодаря ти за обратната връзка.

Идеята ти е добра и винаги приветстваме хора, които искат да помагат и да допринасят за развитието на http://dev.bg

Ние сме отворени като колектив и хората могат да се присъединяват към екипа. Ако някой не му допада, че няма дадена функционалност е добре дошъл да я разработи, стига да може.

Разкажи каква функционалност би искал да разработиш в dev.bg
коментиран 2016 май 30 от rm (1,220 точки)
Според мен трябва да търсим такива функционалности по които няма консенсус между посетителите на сайта! Едни да искат едно, а други да искат точно обратното. По този начин най-бързо ще се разберат и решат проблемите и съответно ще може най-бързо да се намери приемливо за всички компромисно решение. Това е важно, защото идеята е dev.bg да е ИТ портал на всички от ИТ сферата.

Затова според мен най-важната функционалност е да се направи табло за обяви в което да се поместват всякакви идеи за функционалност на ИТ портал, включително и плановете кога да бъдат реализирани. На това табло потребителите да могат да оценяват функционалността, както и заложените в нея характеристики. От подобно табло най-бързо ще се види за споменатите по-горе различия.
коментиран 2016 май 31 от IvayloHristov (5,390 точки)
за мен по-голямото предизвикателство е кой ще изпълнява тези функционалности. Нека да предположим, че всички си стиснем ръцете на това да се изработи дадена функционалност, тогава трябва някой, който да го програмира. А за сега ни липсват помагачите и активно в http://dev.bg търсим доброволци.

Виждам, че имаш желание да помагаш. Пиши едно писмо на мейла ни и ще поговорим как може да те включим към помагачите.
коментиран 2016 юни 11 от rm (1,220 точки) 1 флаг
В момента поне от форума тук ми изглежда така, че всички пишещи изобщо не се интересуват от нищо друго, освен от техните директни ИТ проблеми. Не е добре това! Не се опитват да правят нещо нестандартно и иновативно.

Поне някой от екипа, да пусне тема не с проблемите си при обичайната работа, а с това какви идеи има и как планира да ги направи. Иначе някак съм силно демотивиран да помагам.
+3 гласа
отговорени 2016 юни 6 от code (2,460 точки)
Ако всеки представи своите творческа изяви, тогава от потрала ще се получи една джунгла от идеи, които ще са всичко друго, но не и едно цивилизовано място (каквото трябва да представлява сайта). От друга страна джунглата само по себе е много ценен източник на суровини за цивилизацията.

Така според мен трябва мястото за изява (въпросната джунгла) да е налично, но да е достатъчно добре отделено от портала. Примерно пускането на една wiki система, където всеки може да представя всякакви свои и чужди идеи за проекти - това ще е една много добра и ползотворна идея.

Използването на Wiki системата има и това предимство, че тук във форума е място за въпроси. Ако иска човек място за изява - тогава не би трябвало да пуска тема тук. По-добре да създаде wiki страница.
...