Как да deploy-на ASP.NET проект във Visual Studio 2015?

+3 гласа
140 прегледа
попитан 2016 март 25 от Nikoleta.V. (4,090 точки)
Досега винаги съм използвал Express версията на Visual Studio за ASP.NET проекти. Използвах прост FTP синхронизатор да качва обновените файлове (*.vb) на сървъра и така промените се отразяваха на сайта веднага.

Сега, по някаква причина, като правя промени по *.vb файловете, тези промени не се отразяват след синхронизацията по FTP, освен ако не build-на проекта.

И още нещо. За нашия проект на .Net 4.0 project, VS 2015 14.0.23107 добавя следните директории с един куп неща в тях:

/.vs

/My Project

/Obj

Има доста файлове в тези папки, които нямам идея какво правят, и по някаква причина проектът ни се държи по напълно различен начин. Сега, като опитаме да синхронизираме по FTP, има още много файлове и изглежда, че промяната на основния източник не работи. Трябва да синхронизираме всички файлове в горе посочените папки и чак тогава промените се отразяват.

Това нов начин ли е да се правят нещата или защото Visual Studio вече е безплатно и получаваме по-добрата версия, в която проектът се "публикува",а не "синхронизира"?

Има ли как да си правим нещата по стария и по-прост начин, където имаме основна папка, която синхронизираме със сървъра? Или не трябва да го правим по този начин? Ако не, по какъв начин да го правим и какви файлове да качваме на сървъра?

1 отговор

+2 гласа
отговорени 2016 март 25 от valeri.hristov (7,340 точки)
избран 2016 март 25 от Nikoleta.V.
 
Най-добър отговор
Този въпрос има няколко аспекта:

Използвай "публикуване", тази възможност я има от доста време и работи добре. Има много начини да я персонализираш и поддържа доста технологии, включително FTP. Това е доста е по-удобен,по-систематизиран и по-сигурен начин за deploy-ване от ръчното копиране с FTP. А и разработчиците можете да са споделите конфигурацията за публикуването.

Не разбирам защо искаш да копираш изходните файлове (.vb) на сървъра. Това, което искаш да направиш, е да компилираш до DLL-ки и тях + ресурсите да ги сложиш на сървъра,а изходните файлове да са в "безопасност" на компютрите на разработчиците. Можеш да компилираш и на сървъра ако е необходимо, но тогава просто свържи със система за контрол на съдържанието, използвай MS Build и тн. Както и да е, build-ването и публикуването служат да приготвят файловете за deploy, да копираш на ръка не е добре.

Относно новите папки:

-obj е всичко друго,но не и нова. Тя съхранява някои ресурси, ненужни работи и тн.

-.vs съхранява специфични настройки на потребителя и не трябва да и обръщаш внимание,както и на obj.

-My project е най-вероятно твоя папка,нищо свързано с Visual Studio

Иначе казано, стига да ползваш ASP 4, 4.5 нищо не се променя.
Само 5.0 има малко различни правила за deploy-ване. Повечето проблеми,които получаваш, се решават лесно с правилните инструменти (Публикуване). То знае какви файлове да премести(двоични + ресурсите в проекта) и какво да игнорира(изходни файлове, кеш, глупости). Удобно е, по-малко податливо на грешки и върши много повече работа вместо теб.
...