JavaDB error (java.sql.SqlNonTransientConnectionException recv failed) при опит за инсталиране на Java EE 6

+7 гласа
171 прегледа
попитан 2016 юни 13 от Nikola.Nikolov. (3,100 точки)
Опитвам се да инсталирам и да отворя Java EE 6 Tutorial examples,по-точно Duke’s Forest Case Study Example. Никакви проблеми с първата инсталационна стъпка "To Create the JDBC Realm and Populate the Database", явно Java database-а е създаден и попълнен. Но на 2-рата стъпка ми дава следната грешка като се опитам да се свържа с JavaDB : „An error occured while creating the database:

java.sql.SqlNonTransientConnectionException: A communications error has been detected: Software caused connection abort: recv failed...”.

Най-странното нещо е,че въпреки че не мога да се свържа с JavaDB,db creation-a с помощта на “ant” с tutorial scripts изглежда че работи. Също така, стартирането на JavaDB сървър-а и той работи, като показва съобщение,че е ready and listening on port 1527.

1 отговор

0 гласа
отговорени 2016 юни 13 от Nikola.Nikolov. (3,100 точки)

Най-сетне си го оправих. 

На пръв поглед изглежда сложен и забъркан,но всъщност лесно се оправя този проблем. 

Ползвам 2 различни мрежови конфигурации за браузване: единия ползва Socks v5 прокси (в Chrome),а другия е без прокси (Mozilla). Този в Chrome  е по подразбиране на Windows XP и разбрах,че Netbeans-а ми ползва него. 

Когато отворих „ant” скрипта (1-вата стъпка в tutorial-а), ползвам cmd или там command line window и явно не използва default конфигурацията и затова не съм имал грешки. Но когато се опитвам да се свържа през Netbeans, ми дава грешката. 

Сега като махнах проксито в default браузъра и рестартирах Netbeans,всичко работи! 

Забележка: След това намерих „Proxy settings” в Netbeans Options таба. По подразбиране  

Netbeans задава „Use System Proxy settings”. Затова си помислих, че като  го сменя на “No proxy” всичко ще е ОК,но явно съм сгрешил. JavaDB conection-а работеше без проблеми, но когато се опитах да стартирам Glassfish, разбрах,че ползва прокси конфигурацията за интернет. Също така намерих и тикче в Netbeans Glassfish server configuration dialog-а (Java таба) наименуван „USE IDE’s proxy settings” които изглежда,че имат връзка с този въпрос, но след няколко тествания,се оказа че не работи.  

...