Какъв би бил на-добрият курс за мене след като мога да правя статични страници да правя динамични

+5 гласа
326 прегледа
попитан 2016 март 27 от Webdizajnerica (170 точки)
Завършила съм уебдизайн и познавам отлично HTML5 и CSS , но бих искала да създавам динамични  сайтове със собствен дизайн, онлайн магазини, галерии и форуми. Търся да се запиша на курс по PHP , но и предлагане има , но не съм сигурна какво точно трябва да искам да обхваща курса, за да съм сигурна, че ще науча това от което имам нужда, а не общи познания. Благодаря

2 отговори

+1 глас
отговорени 2016 март 28 от Sandra. (2,660 точки)
Най-важно при всеки един курс е да има повече практика и домашни, за да може знанията да бъдат затвърждавани. Няма бърза рецепта за знания, всичко трябва да се премине, за да може да имаме една здрава фундаментална основа на знания и набор от технологички оръжия.

Това което е важно като теми да търсиш по различните курсове са:

Основи на процедурното програмиране в PHP, обработка на HTTP заявки, за базаданни основи на MySQL, обектно ориентирано програмиране в PHP, задължително въведение в MVC, сигурност и  Web 2.0, аз мисля, че следващото ниво като минеш всичко това е да изкараш и курс по JavaScript, защото виждам, че искаш да разработваш онлан магазини.

Има академии в различните градове, като в София разбира се са най-много. Не е изключен и варианта да изкараш някакви онлайн курсове. Също така в процеса на учене са много полезни и сайтовете където можеш да си задаваш частните казуси под формата на въпроси и да виждаш различни мнения. Другото, което можеш да направиш е ако вече работиш във фирмата да разговаряш със Senior програмистите и те да те насочат от професионалния си опит кое в дългосрочен план ще ти бъде най-полезно и след това да намериш курс, където да покриеш тази материя ;)
коментиран 2016 март 28 от Webdizajnerica (170 точки)
Сандра, благодаря за изчерпателния отговор. Сигурна съм, че много ще ми помогне. Все още не работя, но по принцип всички търсят не само да си уебдизайнер а и да разбираш от програмиране. За сега работя за себе си и ми е много интересно :)))
0 гласа
отговорени 2016 март 28 от IvayloHristov (5,390 точки)
Също ако знаеш английски има много полезни ресурси на международните академии. Много от тях са безплатни и много полезни.
коментиран 2016 март 28 от Webdizajnerica (170 точки)
Здравейте, благодаря ви за отговора. А можете ли да ми предложите такива страници, които познавате, аз си служа с немкси, английски и хърватски ?
коментиран 2016 март 29 от IvayloHristov (5,390 точки)
Аз мога да ти препоръчам да разгледаш https://www.codecademy.com/learn/php
Инак има и много други, но това е най-достъпно
коментиран 2016 март 29 от Webdizajnerica (170 точки)
Благодаря! :)
коментиран 2016 юли 22 от Deyan Delev (1,830 точки)
Udemy.com -> има едни от най-добрите платени курсове. Лично аз съм много дооволен от тях, като инвестираш в няколко курса започват и зверските намаления по 50%.
Aз лично НЕ БИХ карал какъвто и да е курс с Бг преподаване .... лично мнение :)
Не е случаен и факта, че най-добрата литература я НЯМА на бг език :)))

Поздрави :)
коментиран 2016 юли 22 от Webdizajnerica (170 точки)
Благодаря за мнението. Всяко мнение ми е от полза!

Поздрави!
...