База данни за части за коли

+8 гласа
1,300 прегледа
попитан 2016 юли 4 от djimi.miladinov (280 точки)
Здравейте
Разработвам един сайт в който ще се продават всякакви части за всякакви коли.
Базата данни не може да се направи на ръка защото това е ужасно много информация и ми трябва готова база данни с оригиналните данни за колите и техните части. Виждал съм други сайтове да го имат това, някой може ли да ми помогне откъде да намеря тази база данни

4 отговори

+2 гласа
отговорени 2016 юли 5 от ilinovster (1,870 точки)
Другият вариант е да имаш познати във фирмените сервизи. Там има дискове с пълни списъци на частите на марките и модели автомобили с техните оригинални Part numbers. Подобни дискове могат да се намерят и в интернет. Всеки производител по различен начин е организирал базите си данни с тези части, но с малко ровичкане мисля, че може да се извлече информацията.
+1 глас
отговорени 2016 юли 4 от IvayloHristov (5,390 точки)

Не съм сигурен дали ще намериш такава бази данни. Най-често това, което се прави е да scrape-неш някой от сайтовете, които имат тази информация. Чувал съм да се продават бази данни, но те са за други цели. Ако можеш да програмираш може да си напишеш сам обхождането на чуждия уеб сайт, или може платиш на някой който да го направи, малко регулярни изрази и пълнене в базата. 

Друг вариант е да използваш някой от QA инструментите. Има много уеб рекордъри и други инструменти за автоматизиране на тестване на софтуер. Погледни някои тях са описани в тази тема : инструменти за автоматично тестване на web сайт? Разгледай ги. Тези инструменти са за QA цели и за тестване на уеб сайтове, но много от тях имат функции да вземат дадени данни от една страница и ако имаш подходящия инструмент може да си автоматизираш процеса на изкарване на всички данни. 

Звучи интересно това, което правиш. Когато го измислиш сподели как се е получило. 

+1 глас
отговорени 2016 юли 8 от karaivanov87 (160 точки)
Няма да изпадам в подробности, но ще те насоча към нещо което може да ти свърши работа. Намери информация за TecDoc каталог. Мисля че съм виждал файлове с базата готови нагласени. Другия начин е със soap да въртиш и да я генерираш както на теб ти е удобно.
0 гласа
отговорени 2016 юли 13 от alex242 (140 точки)
Според мен трябва да почнеш с TecDoc.

Виж Руснака докъде е стигнал http://tecdoc-module.com/

Аз също съм човъркал из карантиите на TecDoc и горе долу ми е ясно.

Ако ти е интересно пиши на stoicho.dinev@gmail.com
...