Здравейте, започвам с това, че не разбирам от компютри и операционни системи. Поръчах си лаптоп (Asus X540SA-xx433),за който пишеше, че е с операционна система Free DOS. Като го включих ми излезе някакво Endless(по-тъпо име не можаха да изберат, за пръв път чувам за такова нещо , а и се сещате че думата е доста използвана в английския-почти е невъзможно да намериш информация в нета за това,излизат всевъзможни други теми), като видях, че има нещо като App store ми замириса, но нищо, лаптопа си дойде с диск за Windows10. Реших че ще изгледам няколко клипчета как се инсталира windowsa и ще се справя. Сложих диска, показа ми файловете като документи, разпознах (мисля) файла от който трябваше да започне инсталацията и ми изписа , че нама как да го отвори и ми предложи да потърся и да си изтегля някакво приложение, явно с което да отворя файла. В момента мога само да влизам в интернет, да го използвам като енциклопедия, и имам налични някакви игрички (не ми върши никаква работа). Ще мога ли да го използвам като нормален лаптоп (например поне един филм да си изтегля, игри, музика и т.н.) ? С такива измислени системи ли идват вече новите лаптопи? Ако го занеса в сервиз, ще могат ли да ми го преинсталират?