Как да подготвим своето Портфолио като начинаещи Web Developer/Full Stack Developers

+1 глас
537 прегледа
попитан 2017 август 2 от TTeRzY (130 точки)

Здравейте на всички!
В момента съм на тази вълна - Как да си изградя портфолиото за Web Developer(Full stack Developer)
В момента карам 3-то ниво към СофтУни, но за 5 месеца все още нямаме реални проекти освен решаването на задачки (речници,масиви,списъци и по началните нива като цикли, условни конструкции).
Тук мога да покажа работата си върху един проект , който правя за една фирма, като ще се радвам на мнения. Реших да ползвам HTML5 , CSS, Bootstrap), JQuery, PHP&MySQL.
Това е лимк към разработката ми в гитхъб:
https://ammt-team.github.io/Sesame-tahan/
Основно работих върху главната страница и другите не съм ги пипал за момента.

Тук вкарах още едно приятелче да съдейства по проекта, за да имаме по реално доближаване към реалната работа в гитхъб. Създаваме си задачи и др.
Това е линк към самата работа:
https://github.com/AMMT-TEAM/Sesame-tahan

Мисля си, че без да покажа нещо реално като работа извън това от софтуни , ще ми бъде много трудно да стартирам някъде.

Ще се радвам да получа вашите мнения и съвети :)

1 отговор

0 гласа
отговорени 2018 февруари 25 от Павката (3,410 точки)
Мога да споделя две възможности, които според мен биха били полезни за подобно портфолио:

  По-лесната :

Да се напише телефонен указател, който да позволява регистрация, оторизация и редактиране от всеки потребител единствено на собствените данни, но права за четене върху целия указател.

  Малко по-трудна :

  Програма, която организира онлайн залози върху група от спортни срещи добавяни от администратор. Бекенда може динамично да взима информация относно коефициенти и срещи от съществуващи сайтове, а може и да са фиксирани веднъж от администратора и на база залозите да се предоставят различен вид статистики за собственика на сайта за залагания според всеки от рундовете.

  Нещо по средата:

  Интернет игра камък-ножица- хартия. Поддържа се списък от регистрирани потребители, устройва се организиране на състезания на база трима присъединили се играча на една маса, при потвърждение за готовност от които играта започва. Определя се регламент - колко гейма/сета или минути ще се играят до приключване и обявяване на резултатите. Играчите трупат точки след всяка от игрите и се поддържа видимо за всички регистрирани справка относно текущото класиране. За усложнение може да се добавят групи/отбори от играчи, които да се състезават по между си.

За още полезни съвети Ви предлагам този сайт:
https://medium.com/coderbyte/a-guide-to-becoming-a-full-stack-developer-in-2017-5c3c08a1600c
...