Какви automated code review tools в PHP използвате?

+5 гласа
178 прегледа
попитан 2016 юни 22 от Veronika.Georgieva. (1,460 точки)
Здравейте. На новата работа виждам, че някой от колегите използват automated code review tools за да подобрят качеството на писане на кода си, както и да му правят по-добър мониторинг. Един от тях използва Codacy и в момента го разглеждам. Ако някой го ползва може ли да разкаже за него?

Също така ако сте използвали някакви други automated code review tools да споделите информация за тях.

Благодаря предварително.

1 отговор

0 гласа
отговорени 2016 юни 23 от Nolongerexists2 (1,790 точки)
избран 2016 юли 5 от Mitko Vasilev

Най-добър отговор

Автоматизирания преглед на код проверява състоянието на изходни код, дали е съставен по-определен набор от правила. Този инструмент се ползва за да търси бъгове в изходния код на вашият сайт. За PHP са създадено доста такива като едни от най-популярните са – Codacy, PHP Code Sniffer, PHP Lint

Codacy е направена за програмисти които искат да си спестят време в разглеждане на кодове за да оправят своите грешки. Codacy е може би един от най-добрите избори защото тя изкарва листа за всяка една грешка и нивото на грешката

PHP_CodeSniffer е набор от два PHP скрипта, основния е този който открива грешките при css,html,php, а втория е коригирането на кода и всичките му нарушения. PHP_CodeSniffer гарантира, че кодът ще остане чист и подреден.

PHP Lint – Онлайн code review tool и според мен е доста удобен за ползване, тъй като няма да е нужно да си инсталирате каквото и да е, а просто го ползваш онлайн. Има и недостатък разбира ако качиш да речем грешен код

<?php

include(‘includes/menu.php’);

echo $_POST[‘var’];

?>

То разбира се ще изкара грешка, но ето и какво друго ще покаже

<?php

\_ HERE

Warning: non-ASCII character code in identifier (code 226). This msg is reported only once for each identifier

\_ HERE

.......................................................

Стабилен набор от грешки като те продължават на долу, това стана защото аз давам кода на главния ми php файл примерно, но не давам и данните на include, а PHP Lint tool-а ги търси.

Аз лично бих се насочил към Codacy, доказал се е доста, ъпдейтван е ежедневно и ще поддържа кода на уебсайта в доста добро състояние.

...