Автоматизирания преглед на код проверява състоянието на изходни код, дали е съставен по-определен набор от правила. Този инструмент се ползва за да търси бъгове в изходния код на вашият сайт. За PHP са създадено доста такива като едни от най-популярните са – Codacy, PHP Code Sniffer, PHP Lint
Codacy е направена за програмисти които искат да си спестят време в разглеждане на кодове за да оправят своите грешки. Codacy е може би един от най-добрите избори защото тя изкарва листа за всяка една грешка и нивото на грешката
PHP_CodeSniffer е набор от два PHP скрипта, основния е този който открива грешките при css,html,php, а втория е коригирането на кода и всичките му нарушения. PHP_CodeSniffer гарантира, че кодът ще остане чист и подреден.
PHP Lint – Онлайн code review tool и според мен е доста удобен за ползване, тъй като няма да е нужно да си инсталирате каквото и да е, а просто го ползваш онлайн. Има и недостатък разбира ако качиш да речем грешен код
<?php
include(‘includes/menu.php’);
echo $_POST[‘var’];
?>
То разбира се ще изкара грешка, но ето и какво друго ще покаже
<?php
\_ HERE
Warning: non-ASCII character code in identifier (code 226). This msg is reported only once for each identifier
\_ HERE
.......................................................
Стабилен набор от грешки като те продължават на долу, това стана защото аз давам кода на главния ми php файл примерно, но не давам и данните на include, а PHP Lint tool-а ги търси.
Аз лично бих се насочил към Codacy, доказал се е доста, ъпдейтван е ежедневно и ще поддържа кода на уебсайта в доста добро състояние.