Къде да предложа услугите си?

+4 гласа
560 прегледа
попитан 2016 юни 23 от VeskoNikolov (1,620 точки)
Здравейте,

Аз съм уеб разработчик, който не може да си позволи започването на постоянна работа, но все пак искам частно да изработвам сайтове за клиенти. Къде е най-доброто място да предложа такива услуги, за да намеря клиенти?

3 отговори

0 гласа
отговорени 2016 юни 23 от Антон Яначков (490 точки)
Пробвай с различните общини. Предложи им да изработиш борса за конктретния регион, където хората да предлагат своя продукция или услуги, и тази платформа да е само линк към техните сайтове. Масово в по-малките населени места хората се чудят как да продадат някое агънце, конзленце, прасенце селскостопанска продукция и така нататък. Пусни стотина сайта за безплатни обяви и когато придобият популярност сложи цена 1 лев за обявата. За кратко време ще станеш милионер, но сайтовете трябва да са регионални. Никой няма да тръгне да си купува картофи от Самоков, ако може да си купи картофи на същата цена от неговия регион. Ако си търсиш кола може да пропътуваш 300 километра, но ако си търсиш доставчик на истинско прясно мляко, което да ти се доставя вкъщи само в събота вече те интересува конкретния регион. По подобен начин стоят нещата и ако си производител на прясно мляко.

Ако искаш да успееш трябва да работиш за себе си, а не за някой клиент. Нали разбираш, че всяко хлапе без нищо да разбира може да създаде рекламна интернет страница и да я качи на някой безплатен съвър. Поне на това ги учат в училище.
коментиран 2016 юни 23 от Deyan Delev (1,830 точки)
Антон Яначков би ли ме светнал за това с общината и борсата, защото ми харесва като идея, т.е. малко по-подробно ако може ;)
0 гласа
отговорени 2016 юни 23 от Deyan Delev (1,830 точки)
Има куп сайтове за freelance дейност, потърси в мрежата, но преди това направи рисърч дали даден сайт е надежден.

PS: pазбира се без да видят к'во си правил и кво можеш никой няма да те отрази, u know.
0 гласа
отговорени 2016 юни 23 от code (2,460 точки)
Най-доброто място ще бъде, ако в dev.bg създадат в основното си меню раздел "Работни групи". В него един или множество разработчици ще правят представяния на екипа си и ще показват продукти и услуги, които предоставят.

Това е, ако не искаш да си независим наемник, т. е. така наречения freelancer. В този случай си има специални сайтове за целта.
коментиран 2016 юни 23 от IvayloHristov (5,390 точки)
Обмисляли сме да създадем система за freelancer-и и да има нещо като каталог на проекти и на хора. Така, че имаме и такава идея, но за сега имаме много други проекти и това го виждам най-рано след 6 - 7 месеца да го започнем.
коментиран 2016 юни 23 от code (2,460 точки)
Freelancer-ите са хора на които други хора им поръчват какво да правят. Относно "Работните групи" за които говоря - те няма да получават поръчки. Те ще разработват свои измислени от тях продукти.

Затова ви съветвам като правите функционалност за freelancer-и, то да направите и алтернативна секция за "работни групи". Както споменах това са два абсолютно несъвместими по вид дейности.

Между другото, ако имате нужда от програмисти, то защо не потърсите тук във форума. Може поне прототипи на крайните изделия да направят, което пак ще е от полза, преди да се направи крайния качествен вариант.
...