Някой може ли да предостави подробно разбита информация за Agile (Scrum) SDLC?

+9 гласа
294 прегледа
попитан 2016 юни 24 от Надежда Цветкова (310 точки)
Изчетох толкова много материали в Интернет за Agile методологиите, за различните frameworks, но така и не успях да открия дадена статия или каквато и да е публикация, в която да се опишат структурирано етапите, разпределението на задълженията по ролите в даден проект и изброени в последователност действия.

Ако на някого му се е налагало да пише или има достъп до вътрешнофирмен документ (нещо като Oracle) за компанията, в която работи, би ми било много полезно, ако го предостави, стига в него да няма конфиденциална информация, а по-скоро добрите практики, които използвате при изпълнението на вашите day-to-day задачи.

Благодаря предварително!

Надежда

1 отговор

+2 гласа
отговорени 2016 юни 24 от Павката (3,410 точки)
Привет Надежда,

  Това е едно от най-добрите неща по темата, които аз съм виждал:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1018963/Articles/SpotifyScaling.pdf

Описан процеса с примери по начина, по който се прилага в една от водещите технологични компании. Направили са и филмче, но според мен и документа обяснява добре нещата.

https://labs.spotify.com/2014/03/27/spotify-engineering-culture-part-1/

Все пак участието в такъв екип е най-добрия начин да бъде разбрана идеологията стояща зад Agile, Kanban, Scrum. Доколкото знам във всяка компания има адаптиране на процеса, но базата се съдържа в основните идеи.

Поздрави
коментиран 2016 юни 24 от Надежда Цветкова (310 точки)
Здравей,

Благодаря ти много! Със сигурност ще разгледам материалите подробно.


Поздрави,

Надя
...