Мотивация при работа в ИТ екип.

+8 гласа
325 прегледа
попитан 2016 юли 6 от Nikoleta.V. (4,090 точки)
Здравейте. Интересно ми е да споделите как се мотивирате по време на работа? Ако сте ръководител на ИТ екип какво правите за да държите мотивирани служителтие си? Ако сте служител може ли да споделите как ви мотивират на работа?

3 отговори

+1 глас
отговорени 2016 юли 9 от Павката (3,410 точки)
Темата е изключително обширна. Споделям личното си мнение, което съм изградил през годините като служител, технически и проектен ръководител. Най-силен мотиватор за мен е доброто целеполагане. При добре дефинирана и обсъдена цел от двете страни работата на всеки член от екипа обикновено бива осъзната, осмислена и в крайна сметка желана. Разбира се качественото целеполагане само по себе си не е достатъчно, но според мен е задължително условие.
0 гласа
отговорени 2016 юли 6 от rm (1,220 точки)
Формулата е много проста: количество заплащане - количество досада. Няма други фактори на практика. Това да правиш нещо полезно, да има потенциал за развитие, да се стараеш заради добро отношение на управляващите и всякакви други подобни неща не са мотивация за наемника!
0 гласа
отговорени 2016 юли 7 от Mitko Vasilev (2,860 точки)

Тази тема винаги е била интересна. За мен най-важните неща са да имаш поле за изява и след това да имаш правилното менторстване в компанията. Всичко трябва да се случва по естествен начин. Важно е хората да не биват критукувани, екпа да бъде ангажиран винаги, да се говори периодично със служителите и да се работи. Темата е интересна, ще се радвам и други хора да споделят опит :)

...