Практически задачи за quality assurance учащите се

+8 гласа
1,491 прегледа
попитан 2016 юли 12 от Kalina.Mincheva. (1,330 точки)

Здравейте, 

има ли някакъв сайт или софтуер, който е за упражнение на тестване на софтуер. Цял месец вече чета и уча за тестване на софтуер, разглеждам теми в този форум и подобни. Има много ценни теми, чета въпроси като този за тестване на химикалката и други подобни, но те са много теоритични. Разглеждала съм за бъг тракинг ситемите и подобните. Но искам да опитам нещата на практика. 

За програмисти има примерни задачи. Може човек да си напише някакъв проект, но има ли учебни проекти за нас, които сме quality assurance учащите се? Например има ли някой уеб сайт, който има спецификация, можем да отидем и да се запознаем със спецификацията, да си напраивм тест план и да започнем да тестваме, да си логваме бъговете, които открием в бъг тракинг система и след това примерно да обсъждаме с колегите кой какво е намерил като проблем. Знам, че това ще е само ръчно тестване, но пак ще е много полезно за всички които се учим. Та някой чувал ли е за нещо такова? Или ако имате съвет. 

1 отговор

0 гласа
отговорени 2016 юли 12 от красимир (140 точки)
Здравей, специални сайтове или софтуери, поне до колкото знам няма. Лично аз, когато исках да се упражнявам, реших да пробвам абв.бг, препоръчвам ти пробваш с форумчета, има много и доста какво да се тества по форумите.Автоматизирани тестове можеш да си измисляш и за почти всички ръчни тестове които можеш да направиш като потребител (регистрация, логване, изпробване на различните менюта в дадения сайт и т.н).
...