Какъв е начина да създадем UPDATE бутон за блог?

+12 гласа
303 прегледа
попитан 2016 август 25 от Deyan Delev (1,830 точки)
Здравейте,

инсталирах си блог, който не предлага извън админ панелна функционалности като бутони за създаване, редактиране и изтриване на публикация. Реших да си изведа бутон за създаване на нова публикация, това се оказа значително лесно, понеже href сочи към  localhost/admin/blog/post/create. Проблема възникна когато тръгнах да създавам бутон за "Редактиране", защото тук вече се търси специфичното ID на публикацията. Имам 6 публикации за тест, достъпващи се през админ панела, когато селектирам дадена публикация или просто щракна върху нея (за редакция) ми показва URL: localhost/admin/blog/posts/update/5 (това е публикация с id=5). Пробвах се да направя бутон с url: /blog/posts/update/:id - но не се получава нищо, пробвах и post_id ама и така не става, като грешка ми дава "Form record with an ID of :id could not be found.". Къде да го видя тоя form record, в базата данни или ? Абе изобщо кво трябва да се направи за да е верен синтаксиса, btw приложението работи и с TWIG шаблонизатор.....

pre10x

1 отговор

–1 глас
отговорени 2016 август 29 от ilinovster (1,870 точки)

Ами динамично създаваш за всяка публикация в блога бутон с URL: localhost/admin/blog/posts/update/id, където id заместваш с id на съответната публикация, т.е., ако имаш 5 публикации с id-ta = 1, 2, 3, 4, 5, ще имаш и 5 бутона с URL-та: 

localhost/admin/blog/posts/update/1

localhost/admin/blog/posts/update/2

localhost/admin/blog/posts/update/3

localhost/admin/blog/posts/update/4

localhost/admin/blog/posts/update/5

id на съответната публицация взимаш от таблицата с публикацийте.

коментиран 2016 август 29 от ZNyagolova (620 точки)
Човека е казал, че тоя линк   "localhost/admin/blog/posts/update/5 " се получава като отвори поста. За какво му е да го има като бутон? Като цяло е малко объркано и неясно какво точно иска да се получи, но това отделно...
коментиран 2016 август 29 от Deyan Delev (1,830 точки)
Значи исках да си изведа EDIT бутон, от който да достъпвам съответната публикация, която ми е на екрана. Уви още същата вечер успях динамично да извърша това, разбира се с помоща на TWIG. Ето как го направих (не, че е било супер сложно):

<a href="{{ url ('/adminpanel/blog/posts/update', {'slug': post.id}) }}" class="btn btn-primary">
                <img src="{{ 'assets/images/icons/edit.png'|theme }}" alt="Edit"></a>

 и така, получаваме едно красиво бутонче, с което може да edit-ваме публикацията, която четем в момента, незивисимо от нейният ID номер ;)

Благодаря за отзивите :)))
коментиран 2016 август 30 от ilinovster (1,870 точки)
Човекът е казал, че този линк го има в admin панела на блога, а той иска бутон за редактиране във front-end т.е. в самия блог. Поне аз така го разбрах.
коментиран 2016 август 30 от byordanov (1,150 точки)
А бутона вижда ли се, когато не си логнат?
коментиран 2016 август 30 от Deyan Delev (1,830 точки)
Ами ако не направиш нещо, което да го скрие - ще се вижда. Все още не съм го скрил, но мисля да го скрия с една if проверка дали юзъра e is_loged_in ;)
...